Листа на прифатени проекти за организирање на домашни фестивали и други филмски манифестации од меѓународен карактер

бр.

Наслов на проект

Назив на организаторот

Директор на фестивалот

 Поддршка во ден.

1.

Фестивал за европски филм CINEDAYS

Јавна установа Младински културен центар Златко Стевковски

4.000.000

2.

Меѓународен Фестивал на етнолошки филм “Кратово 2016“

Македонско етнолошко друштво Д-р Владимир Боцев 120.000
3.

„Браќа Манаки“ – Интернационален фестивал на филмска камера

Друштво на филмски работници (ДФРМ) Димитар Николов 8.000.000
4.

Мобил фест

КТ Филм и Медиа Драган Мишев 400.000
5.

Златно тркало

 

Друштво за видео и аудио продукција СУПЕР ПРОДУКЦИЈА БТР Зоран Димов 400.000
6.

12 Интернационален филмски фестивал - Астерфест

 

Асоцијација за фестивалски активности ТИВЕРИПОСКА АЛИЈАНСА Астерфест – Институт за краток и документарен филм, Струмица

Горан Тренчовски 800.000
7. South- East European Film festival “SEE Film festival”

Универзитет за аудиовизуелни уметности,Европска, филмска, театарска и танцова академија

Јордан Плевнеш 400.000
8. ЕХО фестивал на планински филм

Здружение на граѓани за организација на фестивал АЛПИНИЗАМ ОРГ - Скопје

Игор Талевски, Александар Зарапчиев 300.000
9. Меѓународен филмски фестивал на духовни вредности

Топ Ворлд-ТВ и  Филмска продукција, Скопје

Зорица Костовскa 200.000
10.

Меѓународен фестивал на креативен документарен филм „Македокс“

Здружение за промоција на документаристика „Македокс“ Кирјана Алушевска Николовска 2.300.000
11.

24 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА АМАТЕРСКИОТ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ „Камера 300“

Кино видео клуб „Студио Милтон Манаки“ /
250.000
12.

Меѓународен фестивал за анимиран филм Анимакс

Аурипигмент Кузман Кузмановски 1.000.000
13.

Државен Фестивал за непрофесионален филм

Кино сојуз Македонија
Саша Дуковски 250.000
14.

Скопје Филм Фестивал

Скопје Филм Фестивал Татијана Јаневска 2.500.000
15.

Тетова Интернационал филм фестивал

Тетова Интернационал филм фестивал Сабедин Селмани 800.000