Програма 2009

 

Долгометражни играни филмови

Наслов

Фирма

Режија

 Износ (МКД)

Трето полувреме

Кино Око

Дарко Митревски

30.000.000

Чекајќи ги парите

СД Продукција

Слободан Деспотовски

25.000.000

Лазар (Мојот брат Лазар)

Small moves LTD

Светозар Ристовски

20.000.000

Татко

ОДЕОН СЦЕНА 7

Шќипе Нуредини

5.370.000

Мисија Лондон

Dream Factory

Димитар Митовски

6.000.000

Како да ме нема

Сектор Филм

Хуанита Вилсон

7.400.000

Нормал

Свет Филма

Јулиус Шевчик

11.500.000


Краткометражни играни филмови

Наслов

Фирма

Режија

 Износ (МКД)

Крај на светот

Суб Продукција

Јани Бојаџи

600.000

 

Документарни

Наслов

Фирма

Режија

Износ (МКД)

Whit Macedonia/We are

3X

Сигурјон Еинарссон

3.000.000

Илинденски Марш

Томато Продукција

Бранислав Поповиќ

1.800.000

Нашите во Стамбол (Најстарите печалбари - Македонците во Истамбул)

МЦФ

Елизабета Коневска

3.000.000

Без Визи

ППФП

Петра Селишкар

3.000.000

Волшебниот Рид

Лавиринт Продукција

Петар Џуровски

900.000

Дода

Вис Продукцион

Висар Вишка

3.000.000

Корен

Елвен Филм

Артур Скендо

2.200.000

Крв за крв

Магично Око

Астрит Омери

1.200.000

Плати и жени

Трис Филмс

Атанас Георгиев

300.000

 

Анимирани

Наслов

Фирма

Режија

 Износ (МКД)

Момчето кое никогаш не слушаше

Student Film

Зорица Зафировски

90.000

Вистинска приказна за Хансел и Гротел

Македонска Крепост

Гоце Цветановски

700.000