Програма 2008

Долгометражни играни филмови


Наслов


Продукција


Режија

Износ (МКД)

Приказна за дивиот исток

Триангл

Столе Попов

30.000.000

Панкот не е мртов

Панк Филм

Владимир Блажевски

15.400.000

Ова не е Американски филм

Мануфактура

Сашо Павловски

21.500.000

Војната заврши

Пиреј Филм

Митко Панов

12.300.000

Исток-Запад-Исток

СМ-АРТ

Ѓерѓ Џовани

15.300.000

Земјата помеѓу границите

NoBudget production

Арбен Кастрати

4.300.000

 

Краткометражни играни филмови


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Недовршена приказна

Кавал филм

Наум Михајловски

2.450.000

Радост

Фабрика

Александар Русјаков

1.850.000

Еден

Студентски

Вардан Тозија

770.000

 

Документарни


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Шнајдерки

Дрим фактори

Билјана Гарванлиева

2.100.000

Отворени гробови

Магна култ

Драги Савевски

2.700.000

Чедо

Магично око

Аљоша Симјановски

2.700.000

Кадаре

Елвен Филм

Алберт Дило

2.700.000

Шарски зраци

АРБ Филм

Арбен Тачи

5.600.000

 

Анимирани


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Внатре (Осаменост)

Студентски филм

Иван Ивановски

200.000

 

Манифестации, Фестивали и Презентации во странство

Име на фестивал Износ (МКД)

Астер фест – Струмица

900.000

Фестивал на Ромски Филм

600.000

Браќа Манаки Битола

1.200.000

Cinema Dance

1.800.000

Презентации на Светски фестивали

5.600.000

АНЕКС ПРОГРАМА ЗА ФИЛМСКА ДЕЈНОСТ 2008

 

Долгометражни играни филмови


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Созерцание (Јосифовиот Пат)

Кавал Филм

Иво Трајков

7.300.000

Некои други приказни - Замена

Скопје Филм Студио

Марија Џиџева (и други автори)

6.000.000

Скопје Ремикс (Д- Скопје)

Ново Македонско Видео

Омнибус-повеќе автори

21.500.000

 

Краткометражни играни филмови


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Човекот што не сакаше да умре

3X

Гоце Цветановски

2.450.000

Mаратонист

Лина-Р прес

Роберт Бачај

2.450.000

 

Документарни


Наслов


Продукција


Режија

 

Износ (МКД)

Далеку од дома

Блу Танг

Чедо Поповски

2.150.000