Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Програма 2010

 

Долгометражни играни филмови

Наслов

Продукција Режија Износ (МКД)

Духот на бабата  Илонка

Гејзер Ф. П.

Томислав Жаја

6.000.000

Мајки (Како бебе) 

Банана Филм

Милчо Манчевски

55.800.000

Жената која ги избриша своите солзи (Пазар)

Сестри и брат Митевски

Теона Стругар Митевска

31.000.000

 

 

Кратки играни филмови

Наслов

Продукција Режија Износ (МКД)

Вишновата градина

Молика филм

Гоце Димовски

900.000

Љубовта на Билбордот

Пегаз

Игор Соколовски

900.000

Магдалена (Брачен Помошник)

Енох

Андреј Цветановски

900.000

Епизодист

Квазар филм Доо

Игор Алексов

900.000

Бардо (Балон)

Авеа Филм

Марија Апчевска

 

Г-ѓа Рубин (Г-ѓаЕрме)

Авард филм и видео

Костадин Анастасов

900.000

Образ

Арка Медиа

Стефан Сидовски

900.000

Kафеана

Лина-Р прес

Диелза Мифтари

900.000

Синот (Синот на сатаната)

Круг Продукција

Марко Ѓоковиќ

900.000

Mитот на Сара

КТ Филм и медиа

Саша Станишиќ

900.000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Документарни филмови

 Наслов

Продукција Режија Износ (МКД)

Си барам невеста

Авард Филм и видео

Марија Џиџева

2.000.000

Луѓе без земја

Њу Момент видео хаус

Марко Ѓоковиќ

3.000.000

Херојот од урнатините

АРС Медиа клуб

Мерита Чочоли

1.300.000

Изгубени траги

Агора Продукција

Сефедин Нуредини

3.000.000

Горчина

Арнел Продукција

Сенад Абдули

1.000.000

Мојот Американски Аџилак

Филм за нас

Павлина Проевска

610.000

 

 

Анимирани филмови

Наслов

Продукција Режија Износ (МКД)

Game over

Mosion Universe

Никола Танчевски

2.200.000

 

 

Долгометражни играни филмови

Наслов

Продукција

Режија Износ (МКД)

Соба со пијано

Скопје Филм Студио

Игор Иванов

30.000.000

Децата на зимското сонце

Хоризонт Филм

Антонио Митрикески

30.000.000

Враќање

Дарданиа Филм

Кастриот Абдили

12.000.000

Бучно

АКА Филм

Анета Лешникова

12.000.000

Мал Бог на Љубовта

Кавал Филм

Жељко Сошиќ

3.000.000


 

Краткометражни играни филмови

Наслов

Продукција Режија Износ (МКД)

Девојчето со кибритчињата

Квазар Продукција

Филип Матевски

900.000

Жарче

Наше Мало

Томислав Алексов

900.000

 

 

Документарни филмови

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Сеништа

Њу лукс

Скендер Рауфи

600.000

Алхемија на звукот

Наше Маало

Сузана Диневски

600.000

Macedonia mon amour

ЕФА Продукција

Инго Лангер

2.000.000

Десидент

Лавиринт Продукција

Петар Џуровски

2.000.000

 

 

Анимирани филмови

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Ego Death

Трис филмс

Иван Ивановски

600.000

Оазата

Контра Банда

Борис Дамовски

12.000.000