Програма 2011

 

Долгометражни играни филмови

Наслов Продукција Режија Износ (МКД)

Парада

Сектор Филм

Срџан Драгојевиќ

5.000.000

Ловец на Звуци

Квазар филм

Петар Одаџиев

5.000.000

Состојба на шок

Панк Филм

Андреј Кошак

5.000.000

 

 

Анимирани филмови

Наслов  Продукција Режија

Износ (МКД)

Алерик

Сестри и брат Митевски

Вук Митевски

1.200.000

 

 

Долгометражни играни филмови

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Мајсторот

Видик Продукција

Иво Трајков

30.000.000

 

Краткометражни играни филмови

Наслов

Продукција

Режија

Износ(МКД)

Материјал за аудиција (Потстанар)

Трис Филмс

Ѓорче Ставревски

2.000.000

Човекот кој имаше чудна навика да ме мава со чадор по глава

Наше Маало Продукција

Вардан Тозија

1.900.000

 

Документарни

Наслов 

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Оркестар за погреби и свдаби

Трис Филмс

Атанас Георгиев

2.000.000

Сеќавања на Македонската борба

ХХХ3Д

Маја Младеновска

2.400.000

Елина

Арс Медиа Клуб

Мерита Цоцоли

2.400.000

Манаки- Приказна во слики

МЦФ Филм Продукција

Роберт Јанкуловски

2.400.000

Два пати мртов

Елвен Филм

Љумтурије Хајро

900.000

Приказна за една зграда

Дрим Фектори

Билјана Гарванлиева

2.400.000