Програма 2012

Долгометражни мнозински играни филмови

Наслов 

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Медена ноќ

Кавал Филм

Иво Трајков

25.000.000

Ослободување на Скопје

ДФВП Партизанс

Раде Шербеџија

30.000.000

 

 

Долгометражни  играни филмови со македонски малцински финансиски удел

Наслов

Продукција 

Режија

Износ (МКД)

Пресуда

Сектор Филм

Стефан Командарев

6.000.000

Споменик на Мајкл Џексон

Дрим Фактори

Дарко Лунгулов

5.000.000

 

 

Краткометражни играни филмови

Наслов

Продукција 

Режија

Износ (МКД)

Подигравка

Револутион Дооел

Горан Тренчовски

2.000.000

409

Марни Филмс

Даријан Пејовски

2.000.000

Убаво време за умирање

Арнел Продакшен

Сенад Абдули

1.500.000

Намини бар еднаш

Скопје Филм Студио

Косара Митиќ

900.000

Влакна

Партес Продукција

Елеонора Венинова

900.000

Овцата

Веда Филмс

Изер Алиу

600.000

 

 

Документарни филмови

Наслов

Продукција 

Режија

Износ (МКД)

Последниот Македонец од Македонија

Тринити плус продукција

Илија Пиперкоски

2.000.000

Сите сме исти

Арка Медиа

Александар Зиков

1.500.000

Тага и  радост

Визион Плус

Сабидин Али

1.500.000

Не чепкај со валкани раце

Сити Стар Скопје

Венцислав Ристов

    600.000

 

 

Анимирани филмови

Наслов

Продукција 

Режија

Износ (МКД)

Кружно патување на сенката

Флип Бук

Жарко Иванов

     600.000