Одобрени проекти од Kонкурсот за финансирање на проекти за производство на долгометражен или краткометражен игран филм, за документарен и за анимиран филм за 2014 година

 

 Долгометражни играни филмови со македонски мнозински уддел

Наслов 

Продукција 

Режија 

Износ (МКД) 

Исчезнатиот

Арб филм

Арбен Тачи

16.000.000

Шеќерно дете

Скопје филм Студио

Игор Иванов

46.000.000

Дедо и внук

Пандорас Бокс Продукцион

Илија Пиперковски

16.000.000

Проект Хепинес

Ново Македонско Видео

Борјан Зафировски

16.000.000

Долгометражни играни филмови со македонски малцински уддел

Наслов 

Продукција 

Режија 

Износ (МКД) 

Ноќен живот

Систерс и Брадер Митевски

Дамјан Козоле

7.000.000

Љубовта на Лена

ФХ3Х ДОО Скопје

Флоријан Гааг

5.000.000

Банат

КТ Филм и Медиа

Адриано Валерио

7.000.000

Доме слатки доме

Арнел Продакшн

Фатон Бајрактари

3.000.000

Долгометражни документарни филмови со македонски мнозински уддел

Наслов 

Продукција 

Режија 

Износ (МКД) 


Љубовна соба

Сузи Кју Продукција

Сузана Диневски

3.000.000Човекот со две лица

Авард Филм и Видео

Марија Џиџева

4.000.000


Глас од Букурешт

Леоид филм

Леотрим Идризи

1.150.000


How do you define arrogance?

Холистик

Небојша Илиевски

1.200.000


Краткометражни играни филмови со македонски мнозински уддел

Наслов 

Продукција 

Режија 

Износ (МКД) 

Патики

Лавиринт Продукција

Лидија Мојсовска

870.000

Исклучиво жолти лалиња

Аурипигмент

Кузман Кузамановски

1.000.000

Татко

Смалл Мовес

Светозар Ристовски

2.000.000

Ние и тие

Лунар – Скопје

Стојан Вујичиќ

880.000

Чевли

Круг филм

Бранко Костовски

1.500.000

Борба за смрт

ДНФ Филмс

Елеонора Венинова

2.000.000

 

Краткометражни документарни филмови со македонски мнозински  уддел

Наслов 

Продукција 

Режија 

Износ (МКД) 


Ренесансен Ембрион

Лавиринт Продукција

Милан Јашиќ

820.000Дива од домот за старци

Медиа Броадцастинг

Синиша Ефтимов

850.000


 

Краткометражни анимирани филмови со македонски мнозински  уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)


Тивката Мира

Фрагмент филм

Ѓорче Ставревски

1.000.000Кавал

ТВ Студио 7

Саша Станишиќ

1.180.000


АКТ

Пиреј Филм

Ацо Станковски

2.500.000