Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Прифатени проекти по Конкурс за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, за документарен и анимиран филм за 2017 година

Долгометражни играни филмови со македонски мнозински удел

 Наслов

 Продукција

 Режисер

 Поддршка(МКД)

Врба

Сектор Филм

Милчо Манчевски

          76.875.000

Долгометражни играни филмови со македонски мнозински удел - дебитанти

 Наслов

 Продукција

 Режисер

 Поддршка(МКД)

M

Фокус Покус

Вардан Тозија

          20.000.000

Сестра

Круг Филм

Дина Дума

          18.000.000

Долгометражни играни филмови со македонски малцински удел 

Наслов 

Продукција

Режосер

Поддршка(МКД) 

Таја носеше црлена шамија

Вертиго Визуал

Горан Дукиќ

  4.500.000

Улиште

Црна Мачка Продукција

Блерта Башоли

         3.000.000

Одиме во партизани

Смалл Мовес

Mетод Певец

          4.500.000

18% Сиво

Сектор Филм

Виктор Чучков

           4.500.000

Неповратно лето

АРБ Филм

Бесник Биша

           3.500.000

Долгометражни документарни филмови со македонски мнозински удел 

Наслов

Продукција 

Режисер

Поддршка(МКД) 

Скендер Бег во Скопје

Дарданија

Кастриот Абдили

               2.500.000

Долгометражни документарни филмови со македонски мнозински удел - дебитанти

Наслов

Продукција

Режисер

Поддршка(МКД) 

Медена земја

Трис Филм

Љубомир Стефанов, Тамара Котевска

               3.000.000

Краткометражни играни филмови со македонски мнозински удел

Наслов

Продукција

Режосер

Поддршка(МКД)  


Љубовникот

Скопје Филм Студио

Игор Иванов

           2.000.000Совест

Галактика Пиктурес

Агим Абдула

              2.500.000


Налепница

Синема Футура

Георги М.Унковски

              1.500.000


Краткометражни играни филмови со македонски мнозински удел - дебитанти

Наслов

Продукција

Режисер

Поддршка(МКД)  


Јов

Видео Студио Петковски

Александар Андоноски

                1.000.000Бебето

Кодра Продукција

Бен Аполони

                1.000.000


Краткометражни документарни филмови со македонски мнозински удел

Наслов

Продукција

Режисер

Поддршка(МКД)  


Скопскиот Феникс

Црна Мачка Продукција

Даријан Пејовски

               2.000.000Краткометражни анимирани филмови со македонски мнозински удел

Наслов 

Продукција

Режисер

Поддршка(МКД) 


Јадица

Флип Бук

Иван Ивановски

                1.000.000