Изгубени девојки

Земја: Шведска, Финска

Режија: Александра Терезе Кининг  (Интервјуто можете да го погледнете ОВДЕ)

Времетраење: 106 мин.

Синопсис: 

Пријателството на три млади девојки е ставено на проба откако засадуваат многу посебно цвеќе. Нектарот од цветот ги менува нивните животи и нивното другарство засекогаш, откако ќе искусат како е да се расте како момче. Ова е приказна за тоа како се создава полот, и како да знаеш кој си кога општеството ти кажува кој треба да бидеш – но, исто така, ова е приказна за изгубената љубов и страст...