Интервју со режисерот на филмот THE INVISIBLE BOY

Габриеле Салваторес е  роден 1950 година во Неапол, Италија. Идејата за снимање на филмот „Невидливото момче“ ја има одамна, бидејќи уште како тинејџер и тој самиот потајно посакувал да стане невидлив бидејќи мислел дека никој не го забележува, а особено девојката која била негова симпатија. Смета дека идејата да се сними филм со европски детски суперхерој е навистина интересна и забавна, а особено е задоволен од работата со децата – актери кои се секогаш искрени и забавни.

http://yaa.europeanfilmawards.eu/en_EN/interview-gabriele-salvatores