Интервју со режисерот на филмот YOU'RE UGLY TOO

 

Марк Нунан е ирски режисер од Даблин, кој своите почетоци како режисер ги прави пред шест години со два краткометражни филма кои бележат големи успеси на меѓународните филмски фестивали. Филмот You’re Ugly Too е негово прво долгометражно остварување кое годинава влезе во селекција  на програмата Generation Kplus на Берлинале. Во фокус на приказната се Вил, затвореник пуштен на условно за да се грижи за својата малолетна внука која штотуку ја изгубила својата мајка. Тие решаваат да се преселат во периферијата на Ирска и таму одново да ги започнат своите животи,но работите не се одвиваат според планираното...

Интервјуто можете да го погледнете на http://yaa.europeanfilmawards.eu/en_EN/interview-mark-noonan