Мојата слабичка сестра

 

Земја: Шведска

Режија: Сана Ленкен (Интервјуто можете да го погледнете ОВДЕ)

Продуцент: Аника Рогел

Времетраење: 95 мин.

Синопсис: 

Младата Стела е на прагот на пубертетот кога дознава дека нејзината постара сестра и идол боледува од пореметување во исхраната. Нејзината болест полека го разјадува семејството. Ова е приказна за зависта, љубовта и предавството раскажана низ призмата на топлината, мудроста и смеата.