Рауф

Земја: Турција

Режија: Бариш Каја, Сонер Џанер (Интервјуто можете да го погледнете ОВДЕ)

Времетраење: 94 мин.

Синопсис: 

Рауф се надева дека ќе ја освои својата голема љубов, постарата Зана, со помош на розовата боја. Но како, всушност изгледа розовата боја, и дали ќе успее да ја најде во неговото мало курдско планинско село во кое постојано снежи? Во меѓувреме, од надворешниот свет во селото доаѓаат вознемирувачки вести.