Невидливото момче

 

Земја: Италија

Режија: Габриеле Салваторес (Интервјуто можете да го погледнете ОВДЕ)

Продуцент: Лаура Бранчини, Лара Лучета

Времетраење: 100 мин.

Синопсис: 

Микеле е 13 годишно момче од мирно, приморско гратче. Тој не е популарен во своето училиште, не е одличен ученик ниту добар спортист. Ниту сака да биде. Единственото нешто што го интересира е Стела, неговата соученичка во која е заљубен иако таа не го забележува. Се додека  монотонијата на неговото секојдневие не ја наруши едно невообичаено откритие: Микеле станува невидлив. Неговиот живот се претвора во една неверојатна авантура.